Vörös vércse / Common Kestrel

Vörös vércse / Common Kestrel

May 22, 2014 at 4:30am on Vörös vércse / Common Kestrel 158 followers

Flag this content

Please select your reason for flagging this video as inappropriate from the dropdown below. We promise to review each and every submission within 24-48 hours.

If you are a copyright owner, or are authorized to act on behalf of one or authorized to act under any exclusive right under copyright, please do not flag this content but instead report alleged copyright violations on our DMCA notice form.

- Select the reason to flag this video for -
Vörös vércse / Common Kestrel

Vörös vércse / Common Kestrel

Pets, Animals - Birds

158 followers 135,049 views
A vörös vércséket a magas épületek vonzzák a városba. Számukra házaink, mint hatalmas sziklák, potenciális költőhelyek. Költéshez olyan párkányra vagy üregre van szükségük ahonnan a tojások nem gurulnak le. Vércse fészek lehet például egy szimpatikus balkonláda is a 8. - 10. emeleten. Ha ráadásul egy pockokban gazdag rét is van a közelben, akkor semmi sem hiányzik a szerelem beteljesedéséhez. A balkonláda tulajdonosa pedig különleges élményben részesül: egy szép sólyomféle mindennapjait követheti a reggeli kávézás közben. A pesti után Budán is beindult egy vércse-webkamera ami a Magyar Madártani Egyesület önkénteseinek is nagy segítség a megfigyelésben. A városban több helyen is költ még e faj. Jelenlétének bejelentésével a védelmüket segítheti bárki:
Morandini Pál 06 20 261 99 64

A közvetítés a Természetfilm.hu és a Filmdzsungel közös kezdeményezése, az ÉLŐ ADÁS program keretében valósult meg.
www.termeszetfilm.hu
www.filmdzsungel.hu
www.facebook.com/filmjungle

Köszönet a sgetíségért:
Tubay Tiziano