NO NUKES 2012

NO NUKES 2012

July 8, 2012 at 10:17am on NO NUKES 2012 1,905 followers

Flag this content

Please select your reason for flagging this video as inappropriate from the dropdown below. We promise to review each and every submission within 24-48 hours.

If you are a copyright owner, or are authorized to act on behalf of one or authorized to act under any exclusive right under copyright, please do not flag this content but instead report alleged copyright violations on our DMCA notice form.

Cancel or
NO NUKES 2012

NO NUKES 2012

Events - Music

1,905 followers 586,280 views
2012年7月7日(土)・8日(日)の2日間、坂本龍一の呼びかけにより開催される音楽フェス「NO NUKES 2012」のインターネット中継を実施しました。

[NEW] 多くのご要望にお応えし、双葉町町長と舩橋監督のアーカイブを公開しました。

English information is here.

NO NUKES 2012 on Ustream 番組表

7/7(土)‰

時間–“番組内容
12:00 -(ネット限定番組1:skmts恒例・設営UST/55min)‰
Internet limited show 1: live broadcast of making the stage / 55min
13:05 -アナログフィッシュ
ANALOGFISH
13:45 -(ネット限定番組2:坂本龍一・ライブトーク/25min)
Internet limited show 2: Ryuichi Sakamoto live talk / 25min
14:10 -ソウル・フラワー・ユニオン
SOUL FLOWER UNION
14:50 -(ネット限定番組3:ビデオ上映+会場ミニレポート/25min)
Internet limited show 3: video + relay from the scene / 25min
15:15 -元ちとせ
Hajime Chitose
15:55 -‘(ネット限定番組4:ビデオ上映+会場ミニレポート/25min)
Internet limited show 3: video + relay from the scene / 25min
16:20 -HIFANA
17:00 -(ネット限定番組5:ビデオ上映+会場ミニレポート/25min)
Internet limited show 5: video + relay from the scene / 25min
17:25 -難波章浩 -AKIHIRO NAMBA-
Akihiro Namba
18:05 -(ネット限定番組6:ビデオ上映+会場ミニレポート/25min)
Internet limited show 6: video + relay from the scene / 25min
19:35 -YMO + 小山田圭吾 + 高田漣 + 権藤知彦
YMO + Keigo Oyamada + Ren Takada + Tomohiko Gondo
20:15 -(ネット限定番組7:skmts恒例・撤収UST/45min)
Internet limited show 7: live broadcast of cleanup the stage

7/8(日)‰

時間番組内容
12:40 -(ネット限定番組:坂本龍一&渋谷陽一・ゲストトーク)
Internet limited show: Ryuichi Sakamoto + Shibuya Yoichi live talk
13:30 -(ネット限定番組1:坂本龍一・ライブトーク/45min)
Internet limited show 1: Ryuichi Sakamoto live talk / 45min
14:15 -(ネット限定番組2:ビデオ&会場ブースレポート/60min)
Internet limited show 2: video + relay from the scene / 60min
15:15 -七尾旅人 + 大友良英 + 坂本龍一 + ユザーン
Tavito Nanao + Otomo Yoshihide + Ryuichi Sakamoto
15:55 -(ネット限定番組3:ビデオ上映+会場ミニレポート/25min)
Internet limited show 3: video + relay from the scene / 25min
16:20 -ACIDMAN
17:00 -(ネット限定番組4:ビデオ上映+会場ミニレポート/25min)
Internet limited show 4: video + relay from the scene / 25min
17:25 -NO NUKES 2012 忌野清志郎スペシャルセッション
仲井戸麗市BAND+トータス松本+坂本龍一
NO NUKES 2012 KIYOSHIRO IMAWANO SPECIAL SESSION
NAKAIDO REICHI BAND + TORTOISE MATSUMOTO + Ryuichi Sakamoto
18:10 -(ネット限定番組5:スペシャルゲスト/25min)
Internet limited show 5: Special guest / 25min
18:35 -山崎まさよし
YAMAZAKI MASAYOSHI
19:15-(ネット限定番組6:スペシャルレポートほか/90min)
Internet limited show 6: Special report and so on / 90min
20:45 -YMO + 小山田圭吾 + 高田漣 + 権藤知彦
YMO + Keigo Oyamada + Ren Takada + Tomohiko Gondo
公演終了後Œ(ネット限定番組7:skmts恒例・撤収UST)
Internet limited show 7: live broadcast of cleanup the stage

※番組の内容と出演者、および時刻は予告なく変更されることがあります。最新の番組表はUstreamの中継ページでご確認ください。また、これは会場で行われる全ステージを中継するものではありません。あらかじめご了承ください。

NO NUKES 2012 について

東日本大震災の発生および福島第一原子力発電所の事故を受けて、音楽の力で脱原発を訴えたいという思いから立ち上がった音楽フェスティバル。2日間で延べ18組のアーティストの出演が予定。イベントの収益は、脱原発運動「さようなら原発1000万人アクション」の中心である、「『さようなら原発』一千万人署名市民の会」に全額寄付される。€‚

【公式サイト】http://nonukes2012.jp/

◆場所:
千葉県 幕張メッセ国際展示場4・5ホール
◆日時:š
2012年7月7日(土)・8日(日) 開場 10:30 / 開演 12:00 /終演予定 21:30
◆主催:
NO NUKES 2012 事務局€
◆企画制作:š
ロッキング・オン/ディスクガレージ/キャブƒ–
◆招聘・制作協力:š
プロマックス
◆中継協力š
株式会社デジタルステージ/Ustream Asia株式会社

出演者

[7日]
ASIAN KUNG-FU GENERATION / アナログフィッシュ / KRAFTWERK / ソウル・フラワー・ユニオン / 難波章浩 –AKIHIRO NAMBA- / the HIATUS / HIFANA / 元ちとせ / YMO+小山田圭吾+高田漣+権藤知彦
[8日]
ACIDMAN / 9mm Parabellum Bullet / Ken Yokoyama / 斉藤和義 / 七尾旅人+大友良英+坂本龍一+ユザーン / NO NUKES 2012 忌野清志郎スペシャルセッション 仲井戸麗市BAND+トータス松本+坂本龍一 / BRAHMAN / 山崎まさよし / YMO+小山田圭吾+高田漣+権藤知彦

サカモト・ソーシャル・プロジェクトについて

1990年代からインターネットと音楽の実験を行ってきた坂本龍一が、2010年12月、ソーシャルメディアを活用した実験プロジェクトとしてスタートさせたのが「skmtSocial Project(サカモト・ソーシャル・プロジェクト、通称「#skmts」)」です。
2011年1月9日、韓国から生中継された「坂本龍一Playing the Piano from Seoul」は440カ所以上の会場でパブリックヴューイングされ、世界中で延べ20万人を超える人たちが参加する大きなムーブメントになりました。同年8月には、東日本大震災支援プロジェクト「kizunaworld.org」のチャリティ企画として、ウィーン出身の先鋭的音響派アーティスト、クリスチャン・フェネス氏と坂本龍一によるユニット「fennesz+sakamoto」スペシャルライブの模様を中継。さらに12月25日より4日間にわたり、震災支援のチャリティーコンサート「坂本龍一 playing the piano 2011 ~こどもの音楽再生基金の為に~」の模様を全世界に向けてインターネットライブ中継し、基金への寄付を募りました。
このプロジェクトは、あらゆる情報をすべてのネットユーザーと共有していくことで、共に公演を盛り上げていくソーシャルメディアの実験であり、様々な企画を通じて、「世界中のネットユーザーが参加してライブ経験や感動を共有」していくユーザー参加型の実験イベントを行っていきます。€‚

【公式サイト】€‘http://skmtSocial.com





July 7th, 2012 (Sat.) and July 8th (Sun.)


The music festival entitled “ No Nukes 2012” on the 7th & 8th of July organized by Ryuichi Sakamoto featuring 18 acclaimed bands/artists united in their commitment to voice "LIVE without Nuclear Power", will be live-streamed via Ustream (http://www.ustream.tv/channel/nonukes-fes) from Makuhari Messe convention center in Chiba (near Tokyo) on both days (streaming starts at 12 PM each day).

After a year has passed since 311- the Great East Japan Earthquake and the accident at Fukushima Daiichi Nuclear Power Station, Sakamoto decided to organize “NO NUKES 2012” and provide an opportunity for like-minded musicians to use their musical talents to make a profound statement against Japan’s reliance on nuclear power. Eighteen musicians and artists are lined up to perform at the two-day event, with all proceeds being donated to the “Committee for the 10 Million People’s Petition to say Goodbye to Nuclear Power Plants”, a core initiative of the ”10 Million People’s Action to say Goodbye to Nuclear Power Plants” anti-nuclear movement.

Our goal is to use Ustream/internet live-streaming to spread the anti-nuclear message of “NO NUKES 2012” and participating organizations/artists to as many people as possible around the world. Streamed content will include live performances; interviews; live reports from NPO exhibition booths; informational videos focusing on nuclear power and radiation issues; and original content specifically designed for our online audience.

This live stream will be presented under the name of “skmtSocialproject (http://skmtsocial.com/guide/)”, a project organized by Ryuichi Sakamoto and his supporters.

Ryuichi Sakamoto:
“We will be sending a message in real time to people around the world who will not be able to be physically there at NO NUKES 2012 in Makuhari Messe. I’d like to bring people together over these two days to think about our future. This is also a chance for the audience to embrace the music. We are planning a special event during the show that will allow the live-cast audience to join forces with us to bring this movement to next level. So please join us - but don’t just watch! Every single action matters.”

"NO NUKES 2012" official site : http://nonukes2012.jp/en/




























Comments