Kanalasgém / Eurasian spoonbill

Kanalasgém / Eurasian spoonbill

27 followers

Flag this content

Please select your reason for flagging this video as inappropriate from the dropdown below. We promise to review each and every submission within 24-48 hours.

If you are a copyright owner, or are authorized to act on behalf of one or authorized to act under any exclusive right under copyright, please do not flag this content but instead report alleged copyright violations on our DMCA notice form.

- Select the reason to flag this video for -
Kanalasgém / Eurasian spoonbill

Kanalasgém / Eurasian spoonbill

Pets, Animals - Birds

27 followers 7,464 views
2014. május 9-én indult a „közvetítés a természetből”című projektünk, amely a 2013. évi nagy kócsag után – amelyet 102 országból 167 000-en tekintettek meg – idén egy kanalasgém család, illetve telep életét mutatja be. Május 9-én a közvetítés indulásakor a fészekben két egészen kicsi és két nagyobb, erősebb fióka volt. A kicsik időközben eltűntek, valószínűleg elpusztultak és a szülők kidobták azokat a fészekből. Május 11-én egy hatalmas jégvihar érte a telepet és teljesen letarolta a nádast, így váltak láthatóvá a kamerától távolabbi fészkek is, amelyekben már szinte teljesen kifejlett méretű tollas fiókák vannak. (A jégvihar a közeli gulipántelepet teljes mértékben elpusztította). Annak ellenére, hogy a kanalasgém rendszeresen 3-6 tojást rak a látható fészkek mindegyikében csak egy-két fióka van. Egyrészt az egy természetes folyamat, hogy nem minden tojásból kel ki a fióka, másrészt az is, hogy kikelt fiókáknak csak egy része jut el a kirepülésig.
A kamera előtt lévő fészekben, mivel kisebbek még a fiókák, az egyik szülőmadár folyamatosan a fészeknél tartózkodik, illetve szükség esetén melegíti, takarja a kicsiket. A két szülő felváltva tartózkodik a fészeknél, váltásuk nagyon gyorsan megtörténik, ezért mindkettő egyszerre csak ritkán látható a fiókák mellett.

Bővebb információ:
http://www.provertes.hu